Navigovat do servisuPřerov, Skopalova 131/16Telefon+420 602 644 699, +420 581 225 425 E-mailhavel@havel-bosch.cz Otevírací dobaPo - Pá: 7.00 - 16.00 So: 7.30 - 12.00

Brzdová kapalina pro vysoké zatížení ENV4 a ENV6

19.11.2018

ENV4 a ENV6: Pro zajištění plného brzdného výkonu moderních brzdových soustav

Výkon moderních brzdových soustav je stále vyšší. Také systémy ABS a ESP ® jsou neustále zdokonalovány za účelem dosažení co nejrychlejších reakcí.

Jako společnost, která trvale pracuje na brzdových systémech vozidel a vynálezce ABS a ESP® nabízí Bosch v podobě ENV4 a ENV6 brzdovou kapalinu přizpůsobenou těmto systémům. Tato brzdová kapalina již dnes splňuje požadavky budoucích moderních brzdových systémů.

Termín ENV pochází z anglického slova „envelope“ (obálky). Odkazuje na skutečnost, že rozsah pokrytí zahrnuje prakticky všechny brzdové soustavy od roku 1990.

Jako první brzdové kapaliny vůbec se ENV4 a ENV6 vyznačují nízkou viskozitou a současně vysokým bodem varu.

Náročné testy v Bosch Development Center

Brzdové kapaliny Bosch ENV4 a ENV6 byly testovány po dobu více než dvou let ve zkušební laboratoři Bosch v Abstattu a byly přizpůsobeny novým verzím systémů ABS a ESP®.

Bosch ENV6 v laboratoři: Ve vývojovém středisku Bosch v Abstattu se provádí chemické zkoušky brzdové kapaliny.

Brzdové kapaliny Bosch ENV4 a ENV6 byly vystaveny nejvyššímu zatížení jak u zkušebních postupů pro vytvoření tlaku v soustavě při extrémních teplotách, tak i při testech opotřebení a hlučnosti.

Zkušební stavy pro dlouhodobé zkoušky v high-tech laboratoři: ENV6 podporuje vysoký dynamický výkon a životnost moderních brzdových systémů.

ENV4 a ENV6: Naměřené hodnoty z laboratoře

Srovnání viskozity a bodu varu brzdových kapalin obsahující vodu

Vysoká mazivost, menší koroze a opotřebení – to jsou výhody ENV4 a ENV6

  • Tříleté intervaly výměny u brzdové kapaliny Bosch ENV4 a ENV6 jsou výrazně delší, než intervaly výměny u standardních brzdových kapalin DOT 4 (2 roky).
  • Bosch ENV4 a ENV6 snižuje korozi v brzdovém systému. Vysoká mazací schopnost snižuje hlučnost a chrání ABS a ESP® proti opotřebení.
  • Nižší náklady na skladovací prostor:
    ENV4 pokrývá DOT3, DOT4 a DOT4HP
    ENV6 pokrývá DOT3, DOT4, DOT4HP a DOT5.1.
  • Bosch ENV4 a ENV6 nejsou nebezpečnou látkou ve smyslu vyhlášky o nebezpečných látkách.